Javában tombol a nyár, felszökött a hőmérő higanyszála, itt a szabadságok időszaka – és itt az idő elgondolkodni a karácsonyi fényeken. Az adventi díszvilágítás és az ehhez kapcsolódó ünnepi események lehetőséget nyújtanak a települések, városközpontok számára, hogy a téli hónapokra virágzó és látogatott helyszínekké váljanak.

A tavalyi adventi fénydekorációnak milyen volt a visszhangja? Szükség van-e a régiek felújítására, ellenőrzésére, érdemes-e néhány új dekorációval kiegészíteni vagy egy teljesen új elképzelést kellene megvalósítani? A jól kitalált és elhelyezett karácsonyi ünnepi fénydekoráció közel hozza az embereket, fokozza a „sétálási-kedvet” és nemcsak az üzleteknek jelent többletet, hanem a látogatók és a lakosság is élményben részesül. Ha eddig még nem gondolkodott az idei fényeken; itt az ideje.
Az ünnepi fénydekorációval foglalkozó cégeknél a legmelegebb hónapok tervezéssel telnek. Íme, néhány jó tanácsunk a szezon előtti teendőkre:

1.    Mérje fel a rendelkezésre álló készletet! Leltározzon!

Ellenőrizze a meglévő díszvilágítási elemeket. Mi található a raktárban, megfelelően működik-e, jó-e az állapota, kinézete? Milyen eszközök állnak rendelkezésre a fények felszerelésére, rögzítéséhez – kellőképpen terhelhetőek és szélállóak-e? Minden infrastrukturális kiépítés különböző, ezért szorosan működjön együtt a helyi hatóságokkal és az elektromos hálózat fejlesztőjével.

 

2. Tervezzen!

A legsikeresebb megvalósítások többségét egy több személyből álló csapat hozza létre. Vonjon be Ön is külső szakértőket és hozzáértő belső kollégákat, már a tervezési folyamat elejétől. Meglátja, a projektcsapat kreatív ötletekkel áll majd elő.

3. Az idei évben teljesen új a koncepció? Akkor új termékek beszerzésére van szükség. Vagy marad a tavalyi dekoráció, de kisebb költséggel lehetőség nyílik kiegészíteni a meglévőket?

Mindkét esetben ideje elindítani a pályázati folyamatot a fénydekoráció beszerzésére, tervezésére. A meglévő termékek kiegészítése kiváló megoldás, amikor a költségvetés egy adott évben korlátozott, mégis szeretnének új LED-díszítőelemekkel előrukkolni. Fontolja meg egy-egy új útszakasz lámpaoszlopainkat feldíszítését vagy az utca fölött átívelő ún. átfeszítések elhelyezését néhány olyan közterületen, ahol a korábbi adventi időszakban nem volt még ünnepi díszvilágítás. Ügyeljen arra, hogy közvetlenül a több éves LED-díszek mellé ne kerüljön vadonatúj LED-fény, mivel a LED-ek fokozatosan halványulnak, így nagyobb lehet a kontraszt.

4. A fények nem csak karácsonyra szólnak

A kiskereskedelemben elterjedt az a szokás, hogy a hagyományos karácsonyi díszvilágítás szezonját 2-3 héttel meghosszabbítják és már október végén, november elején kihelyezik az adventi fénydekorációkat, amelyek egészen tavaszig, az esték rövidüléséig láthatóak. A nyári szezonban szintén lehet LED-fényekkel öltöztetni a környezetet. Erre vonatkozóan is adunk majd tippeket.

 

Keresse a Leblanc Fénydekoráció szakembereit az adventi díszítés kapcsán, legyen szó látványtervek készítéséről, ötletelésről, a meglévő termékek karbantartásáról, javításáról, szívesen állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, e-mailen az info@groupe-leblanc.hu címen, telefonon a +36 20 230 6886 telefonszámon.